fbpx
info.simplev@gmail.com

0

 x 

Košarica je prazna.

Basmati smeđa riža - Organska 1000g Nutrigold

28,00 kn
Basmati riža jest aromatična riža dugog zrna, orašatog mirisa te blagog okusa i lagane teksture.

Raspoloživost: Na zalihama

Brend : Nutrigold

Orijentalna riža odlična je za kombinacije azijskih ili indijskih jela s rižom i povrćem. Kuha se kraće od integralne riže kratkog zrna pa je dobar izbor kada želite pripremiti brz i kratak obrok.
Čovjek poznaje rižu već više od 5000 godina. Pradomovina su joj Indija i Kina, odakle je prenesena u Siriju i istočnu Afriku. Danas je riža jedna od najvažnijih osnovnih namirnica na svijetu, koja daje čak polovicu dnevnih kalorija za polovicu svjetske populacije i namirnica je koja je kroz povijest nahranila više ljudi nego ijedan drugi usjev. Danas se uspješno uzgaja gotovo u cijelome svijetu, ali ipak najviše u toplim i vlažnim područjima Azije, Afrike te Srednje i Južne Amerike.

Postoji preko 8000 varijanti riže. Može biti neoljuštena, obavijena vanjskom opnom, poluoljuštena i oljuštena. U prehrani čovjeka najviše se upotrebljava oljuštena riža. Prema obliku zrna razlikujemo rižu dugog, srednjeg i okruglog zrna. Riže dugog zrna najčešće imaju i druge nazive koje upućuju ili na njihov način obrade ili na njihovo podrijetlo, kao npr. parboiled, smeđa riža, basmati, jasmin i indijanska - divlja riža. Najpoznatije riže okruglog zrna su arborio, splendor, verona, ostija.

Basmati riža jest aromatična riža dugog zrna, orašatog mirisa te blagog okusa i lagane teksture. Raspoloživa je kao nerafinirana smeđa basmati riža i rafinirana bijela basmati riža. Sadrži 8 esencijalnih aminokiselina, ima srednji glikemijski indeks (energija koju organizam dobija konzumiranjem basmati riže se oslobađa sporije), što je čini pogodnom namirnicom za dijabetičare.

Riža se lako nadopunjuje s ostalim namirnicama, onima biljnog i životinjskog podrijetla. Na taj način nadopunjujemo njezinu nutritivnu vrijednost. Kombinirajući tako primjerice rižu s mahunarkama (slanutak, leća, bob, soja, grah, grašak), dobivamo veganski punovrijedni obrok sa svim esencijalnim aminokiselinama ili pak s morskim plodovima ili ribom gdje možemo dobiti obrok bogat i proteinima i ugljikohidratima.

Sastojci:
100% smeđa basmati riža*

*Ekološka poljoprivreda.

Rok upotrebe:
Označen na poleđini.

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

 

delivery truck 318 47759 Besplatna dostava za narudžbe iznad 449 kn

O nama

Veganska internet trgovina Pusti otok

Dostava:

30 kn, iznad 450 kn BESPLATNA

Varaždin: 10 kn, iznad 150 kn BESPLATNA

VELEPRODAJA

Kontakt

Korisnička podrška: 099 69 19 767

Prodaja:

radnim danom od 8:30 do 15:30h

099 69 19 767

info.simplev@gmail.com

Mail narudžbe: narudzba.pustiotok@gmail.com

  Ponuda

  Obavijest kupcima

  Obavijest o mogućem kašnjenju paketa.

  Poštovani kupci, ovih dana imamo dosta kašnjenja isporuka od strane dobavljača pa tako i kasne Vaše narudžbe. Neka uspijemo poslati isti dan dok se za neke čeka i 7 dana. Radimo sve što je u našoj mogućnosti da pakete čim prije dobijete.

  Kako bi se smanjila mogućnost zaraze molim Vas da:

  Ukoliko ste u mogućnosti, odaberite plaćanje unaprijed.

  S dostavljačem dogovorite razmjenu dostavljenih proizvoda na najbolji mogući način i u skladu sa smjernicama Stožera nacionalne sigurnosti.